Als een van ‘s werelds meest gerenommeerde landen om een week door te brengen in de zon, kan het kiezen van de bestemming echter het moeilijkste deel van een vakantie in Spanje zijn. Elke regio biedt een verscheidenheid aan landschappen, delicatessen en tradities, zorg er dus voor dat je tijdens jouw verblijf zoveel mogelijk steden bezoekt. Hiervoor heb je natuurlijk vervoer nodig. Het beste vervoersmiddel is een auto en in dit artikel leggen we uit hoe je de goedkoopste huurauto’s vindt in Spanje.

Controleer regelmatig de prijzen

Net zoals wanneer je naar vluchten zoekt, is het de moeite waard om prijzen van huurauto’s regelmatig te controleren, omdat ze vaak veranderen. De tarieven voor bepaalde periodes kunnen verschillen. Als je een verzamelsite gebruikt zoals Car Rental die alle grote autoverhuurbedrijven in één keer doorzoekt, is de taak vrij snel en pijnloos. Vergeleken met vluchten, is het huren van een auto geweldig omdat de periode van reserveringen vaak kunnen worden geannuleerd en opnieuw worden geboekt zonder kosten. Bij het boeken van een vlucht is dit niet het geval.

In de meeste gevallen wordt jouw creditcard pas belast nadat je de auto hebt opgehaald. Dus als je vroeg boekt zonder annuleringskosten en de prijs daalt voordat je jouw auto ophaalt, kunt je altijd annuleren en opnieuw boeken. Soms laten autobedrijven hun prijzen dalen vlak voor een weekend. Meestal als ze een overtollige voorraad hebben. Het loont dus de moeite om de prijzen te controleren en deze in de gaten te blijven houden om de goedkoopste huurauto te vinden in Spanje.

  • Spanje ontdekken met auto
  • Huurprijzen controleren
  • Tarieven

Pas de ophaal- en afhaaltijden aan

Bij het online zoeken naar goedkope huurauto’s in Spanje zijn de ophaal- en afhaaltijden doorgaans in stappen van een half uur of een uur. Probeer deze tijden aan te passen en kijk of dit van invloed is op jouw tarief. Soms kan een auto een week huren in plaats van een dag of drie, jouw tarief serieus verlagen. Ook een extra dag aan het weekend toevoegen, kan voordeliger zijn. In het algemeen zijn weekendprijzen geweldig, maar wekelijkse tarieven kunnen de beste van allemaal zijn.

Heb je jouw huurauto niet meteen nodig, neem dan de gratis pendeldienst naar jouw accommodatie en boek een auto voor de volgende dag. Op die manier bespaar je een dag huur en betaal je minder omdat je huurt op een locatie buiten de luchthaven. Doe ook hetzelfde aan het einde van je reis. Probeer ook de auto opnieuw op dezelfde locatie af te leveren, omdat het afleveren in een andere stad altijd extra kosten met zich mee brengt. Het is natuurlijk anders als je je rondreis zo hebt gepland.

Vermijd het huren op de luchthaven

Locaties buiten de luchthaven zijn doorgaans goedkoper dan luchthavenlocaties (die extra vergoedingen aanrekenen). Voordat je een roadtrip plant naar Spanje, kijk online rond voor lokale verhuurbedrijven in de buurt van de luchthaven van aankomst om geld te besparen. Zorg er ook voor dat het verhuurbedrijf niet in de stad ligt, maar wel buiten de stadsgrenzen, wat je een lange en dure taxirit bespaart. Deze optie kan het best worden toegepast in steden met efficiënt en betaalbaar openbaar vervoer, zodat je zonder gedoe en hoge kosten naar jouw lokaal verhuurbedrijf kunt.

Zorg ervoor dat jouw huurauto de optie onbeperkte kilometers bevat. Op die manier kun je met de auto overal naartoe waar je heen wilt. Het laatste waar je je zorgen over wilt maken, is dat je wordt verrast met extra kosten voor overtollige kilometers als je de auto opnieuw gaat inleveren. Sommige autoverhuurbedrijven eisen dat je de auto terugbrengt met dezelfde hoeveelheid brandstof die het in de tank had bij het afhalen. Maar wanneer het autoverhuurbedrijf brandstof in rekening brengt, kunnen de kosten hoger zijn.

  • Lokale verhuurbedrijven
  • Autoverhuur buiten de stadsgrenzen

Boek de kleinste auto die je nodig hebt

Zon, zee, strand en vrijheid kunnen veel losmaken in een mens, maar denk goed na over welk type voertuig je nodig hebt. Natuurlijk is het verleidelijk om voor de SUV of de chique sportwagen te gaan, maar denk altijd aan het brandstofverbruik en de praktische aspecten van de auto die je kiest en ook nodig hebt voor je roadtrip. Comfortabel reizen is belangrijk tijdens je roadtrip om maximaal te genieten. Uiteraard wil je tijdens je rit voldoende ruimte hebben voor jou en je bagage.

Boek gewoon een voertuig uit de laagste klasse, waarvan je denkt comfortabel te zullen reizen. De kans is zelfs groot dat je een gratis upgrade krijgt als je de auto gaat afhalen, wat velen vaak overkomt! Maar hoe mooi een upgrade ook is, zorg ervoor dat je de verhoogde brandstofkosten van een opgewaardeerde grotere auto kunt betalen! Ten slotte wil je alleen maar comfortabel en goedkoop reizen. Om je te helpen kun je hier prijzen vergelijken. Online vind je nog meer vergelijkingssites.

  • Klein en goedkoop
  • Comfortabel
  • Vergelijkingssites

Geniet van je roadtrip én je huurauto!

Er is niets waar we meer van houden dan een goede roadtrip in Spanje, vooral als we dit met onze kinderen kunnen doen. Roadtrips maken reizen met het gezin praktischer en goedkoper. De vrijheid om rond te trekken en ​​nieuwe bestemming te ontdekken met je eigen voertuig is voor velen een favoriete manier van reizen. Het biedt je meer flexibiliteit en helpt je om buiten drukke toeristische plaatsen te blijven. Het is ook comfortabeler en gemakkelijker om je bagage mee te nemen.

Wanneer je naar Spanje reist en niet met je eigen voertuig wilt rondtrekken (omdat het bijvoorbeeld net nieuw is), is het zoeken naar een goedkope huurauto een manier om van je roadtrip een succes te maken. Wanneer je online zoekt naar goedkope huurauto’s, zijn er enkele strategieën en tips om op te letten. Wij hopen dat onze tips hierboven je uiteindelijk zullen helpen om de beste deal te boeken. Indien je nog niet weet waar je naartoe wilt in Spanje, kijk dan eens bij Spanjeautohuur voor wat inspiratie.