De hoofdstad van Finland! Deze stad is bijzonder modern ook al heeft het nog steeds prachtige historische gebouwen zoals kerken en kathedralen. De stad ligt aan het water maar dat neemt niet weg dat het er in de winter niet behoorlijk koud wordt. Dus als je geen fan bent van koude temperaturen kan je beter wachten tot de zomer om deze prachtige stad te bezoeken (en als dat geen problemen vormt ben je zeker welkom tijdens de winter uiteraard, wanneer de stad nog gezelliger wordt!)

Helsinki is een ideale plek als uitvalsbasis om de rest van Finland te verkennen. Als je landt in Helsinki is het eenvoudig om een eigen auto te huren en dieper het land in te trekken maar vergeet zeker niet te genieten van de wonderen die deze stad te bieden heeft! Tal van musea en gebouwen en in de zomer heb je de kans om het zomercarnaval en tal van andere buitenactiviteiten mee te maken! Of het nu winter of zomer is, in Helsinki voel je je altijd welkom!

Kerken en pleinen

Aan historische gebouwen en plaatsen geen gebrek in deze prachtige stad. Zo heb je de Domkerk van Helsinki, gebouwd aan het Senaatsplein. De bouw van de kerk heeft 22 jaar geduurd en dat heeft een prachtig resultaat opgeleverd! Geniet van de zon op de trappen voor de kerk, ga helemaal los tijdens een van de concerten of bezichtig een van de vele tentoonstellingen in crypte van de kerk. Ook het Senaatsplein waar de kerk aan gebouwd is is het bezichtigen waard, het is waarschijnlijk het belangrijkste plein in Helsinki!

In de Katajanokka-wijk in het centrum van Helsinki vind je een van de grootste Russisch-Orthodoxe kathedralen van West- en Noord-Europa. Helemaal in rode baksteen gebouwd is de Uspenski-kathedraal een duidelijk teken van de Russische invloed op de geschiedenis van Finland. Indien je van opera houdt is het zeker de moeite waard om het nationale opera-gebouw op te zoeken! Met zijn drie symfonie-orkesten zal het je, of je nu een fervent operabezoeker bent of juist volledig nieuw bent in de operawereld, volledig van je sokken blazen!

Buiten Helsinki

Het Finse avontuur stopt uiteraard niet bij de stadsgrens. Buiten Helsinki is er nog zoveel meer te beleven! Pak de auto en rijd 50 km naar het gezellige pittoreske stadje genaamd Porvoo. Dit kleine stadje is een welkome pauze van de drukke Finse hoofdstad en is een ideale uitvalsbasis voor schitterende natuurwandelingen, vis-avonturen en tal van buitenactiviteiten! Daarnaast biedt het stadje tal van gezellige kleine restaurantjes met heerlijke Finse maaltijden. Eet je buik rond en maak een wandeling tussen de felgekleurde huisjes van dit prachtige kleine stadje.

Het Nuuksio nationaal park is zeker ook de moeite waard! Een eindje buiten de stad kan je hier volledig tot rust komen en genieten van de Finse natuur! Geniet van de hoge naaldboombossen en een mooie wandeling langs het meer, organiseer een picknick en geniet met volle teugen! Vanuit Helsinki kan je met een veerboot trouwens ook makkelijk Tallin bereiken, de hoofdstad van Estland! Met een huurauto is dit geen probleem en op die manier kan je twee landen van je lijstje afvinken! Vergeet niet te genieten van de tocht over het water!

Huur een auto

Zoals gewoonlijk is het altijd leuker om eigen baas te zijn en dus is reizen met een eigen auto zoveel leuker! Je bent niet alleen vrijer maar je kan ook meer zien in een kortere tijd! Het is zeer makkelijk om een huurauto te bemachtigen in deze grote stad, dus geen zorgen! Hertz is een van de vele verhuurmaatschappijen die autoverhuur aanbieden vanuit de luchthaven in Helsinki zelf, makkelijker kan het dus niet worden. Twijfel dus niet langer en bezoek Helsinki en vergeet zeker niet te genieten van het prachtige Finland!