Voor veel mensen begint het plannen van een vakantie bij de vlucht, dan de accommodatie en vervolgens het huren van een auto. Het is echter beter om het huren van een auto niet als een bijzaak te behandelen. Als je weet wat jouw behoeften zijn en wat online onderzoek doet, kun je namelijk veel geld besparen op een huurauto. Op vakantie wil je immers niet betalen voor diensten die je niet wilt of niet nodig hebt omdat je ze niet begrijpt. Volg daarom onze onderstaande tips:

Bepaal eerst of je een huurauto nodig hebt

Als je naar een grote stad als New York of Parijs reist, en van plan bent om in de stad te blijven, kun je beter een taxi, de metro of Uber nemen om je te verplaatsen. Rijden in verkeer dat je niet gewend bent en in een onbekende stad, kan een behoorlijke stressfactor zijn. Iets wat je op vakantie uiteraard liever vermijdt. In steden moet je ook vaak betalen om te parkeren, wat opnieuw een hap uit je budget zal nemen.

Als je hebt vastgesteld dat een huurauto de juiste keuze is, kun je beginnen met het doorzoeken van het internet. Goautos, Happy Car en Rental Cars zijn enkele van de sites die prijzen van veel verschillende verhuurmaatschappijen vergelijken en zijn vaak de goedkoopste manier om een ​​auto te huren. Het geeft je in ieder geval een goede basis om mee te beginnen, want uiteraard zoek je een goede deal om een auto te huren en zorgeloos op vakantie te vertrekken.

  • Bespaar geld
  • Vermijd stress op vakantie
  • Huur de goedkoopste auto

Betaal vooruit en controleer je creditcards

Budget biedt maar liefst 35% korting op het huren van een auto als je betaalt op het moment dat je de auto boekt in plaats van wanneer je de auto ophaalt. Een snelle zoekopdracht op Budget.com en Avis.com voor het huren van een auto vanaf Los Angeles International Airport laat je 10% tot 15% besparen als je de optie “Pay Now” gebruikt. Dat gezegd hebbende, hun “Pay Now”-prijzen waren ongeveer hetzelfde als de normale prijs van Alamo (het tweede grootste autoverhuurbedrijf in Amerika).

Met veel van de creditcards kun je beloningen krijgen wanneer je een auto huurt. Als je liever punten spaart, kun je ook met heel wat creditcards een auto huren tegen een gereduceerd tarief. Hoe het zit met de opties en mogelijkheden van jouw creditcard kun je navragen in je bank. Ook zien veel mensen de verzekeringen die verbonden zijn aan creditcards over het hoofd. Bekijk daarom het beleid van jouw kaart en gebruik de beste creditcard om te betalen voor de autohuur.

Bundel samen en ga voor onbekende namen

Travelocity, Expedia en nog vele andere grote sites bieden kortingen bij het samenbundelen van jouw vakantie. Wees dus bereid om jouw auto te boeken op hetzelfde moment als jouw vlucht, zodra je een goede deal ziet. Bijvoorbeeld, het boeken van een vlucht, hotel en auto via Expedia voor een reis van een week naar Orlando leverde een besparing op van € 191 op de autoverhuur in vergelijking met de website van reisagentschappen. Vergeet ook niet te kijken naar vliegmaatschappijen, hotels en sites van creditcards, die ook gebundelde kortingen promoten.

Sites zoals CarRentals.com (eigendom van Expedia) en Carrentalexpress.com bevatten lokale en kleinere nationale ketens in hun database. Wees daarom niet bang voor Ace, Fox, Payless of andere instanties waarmee je misschien minder of niet bekend bent. Er zijn drie bedrijven die eigenaar zijn van de acht grote sites aangaande autoverhuur en daarom 95% van de autoverhuurindustrie beheersen. Dat gezegd hebbende, verwacht niet van deze grote namen dat ze altijd hun beste prijs geven. Ook onbekende bedrijven (overige 5%) kunnen goed zijn, en zelfs goedkoper!

  • Betaal vooruit
  • Reisopties creditcards controleren
  • Bundel hotel en auto samen
  • Durf te huren van kleinere of onbekende bedrijven

Bespaar op servicekosten

Net zoals elke andere auto heeft een huurauto brandstof nodig, en die brandstof moet uiteraard ook betaald worden. De meeste huurauto’s worden geleverd met een full/empty of full/full beleid, maar afhankelijk van waar je naartoe gaat en van welk bedrijf je zult huren, kun je vaak nog een ander brandstofbeleid kiezen. Welk beleid je kiest, hangt af van jouw budget, hoeveel je van plan bent te rijden en wanneer je de auto zal terugbrengen. Elk brandstofbeleid heeft zijn voor- en nadelen.

Maar verreweg het meest gebruikelijke brandstofbeleid is het Full/Full brandstofbeleid. Over het algemeen biedt het de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met een brandstofbeleid Full/Empty kan je misschien tijd en moeite besparen bij het inleveren van de auto, maar niet in je portemonnee. Als je weet hoeveel brandstof je gaat gebruiken, en zelfs al weet je het niet, het is altijd beter om de auto in te leveren met een volle tank, zodat het verhuurbedrijf je geen extra servicekosten kan rekenen. Deze kosten liggen veel hoger dan dat je zelf gaat tanken.

  • Brandstofbeleid
  • Full/full
  • Bespaar geld op brandstof

Wat maakt nog meer verschil in je portemonnee?

Vermijd, als je kunt, het huren van een auto op de luchthaven. Buiten de luchthaven zijn de prijzen bijna altijd lager. Hoe kan je dit weten? Als het prijsverschil tussen luchthavenverhuur en stadsverhuur hoger is dan een rit met de taxi, bus of metro, is de besparing misschien de moeite waard. Onthoud ook dat wekelijkse tarieven goedkoper kunnen zijn dan de dagtarieven: soms is het zinvol om een ​​auto vijf dagen te huren, ook al heb je de auto maar drie dagen nodig.

Laat je vooral ook niet misleiden door de toeters en bellen: autoverhuurbedrijven verdienen veel geld aan de add-ons die ze proberen te verkopen. Te vaak kopen mensen beschermingspakketten die ze niet nodig hebben. De winstmarges voor verhuurbedrijven op deze producten zijn groter dan het verhuur van de auto. Doe dus vooral je huiswerk en controleer in welke mate jouw verzekering bescherming biedt en welke van jouw creditcards gebruikt kan worden als extra bescherming. Het kost je tijd en moeite, maar je zult er wel geld mee besparen.